Gratis training asbestherkenning

Training Asbestherkenning

Hoe zorg ik dat ik tijdens mijn werkzaamheden als schilder geen gezondheidsrisico’s loop op het gebied van asbest? Hoe herken ik asbest en wat moet ik doen als ik het tegen kom?

Wij nodigen je graag uit tot het bijwonen van de StudieClub Schildersavond op woensdag 23 januari 2019. De training wordt verzorgd door OnderhoudNL.

Na deze avond weet je meer over de achtergronden van asbest en weet je wat je wel/niet moet doen als je asbest in je werk aantreft.

Deelnemen?

Deelname aan deze is cursus is niet alleen gratis voor leden, maar ook voor BEVELA klanten. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees op tijd bij.

Woensdag 23 januari 2019
van 19.00 – 22.00 uur
Locatie BEVELA Veenendaal
Gratis deelname
VOL = VOL

Graag van te voren aanmelden via Eveline Bremmer-Heijmeriks: secretariaat@scsmidden.nl
Let op, want vol=vol. Dus meld je tijdig aan!

Asbestherkenning

Tot in de jaren ’90 werd er in de bouw regelmatig gebruik gemaakt van asbesthoudende materialen. Inmiddels is er gebleken dat asbest, als je er niet op de juiste manier mee omgaat, een gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Ook als schilder kun je asbest tegenkomen tijdens het werk. Om te voorkomen dat je dan geen gezondheidsrisico’s loopt, is het van belang meer te weten van asbest. Bij deze bijeenkomst is onder meer aandacht voor het herkennen van asbest, asbesthoudende beglazingskit, het schilderen van asbesthoudende panelen en de risicoklassen van asbest. Uiteraard kun je na de bijeenkomst bij OnderhoudNL verder verdiepen in alle ins- en outs van asbest en hoe daarmee om te gaan.