Historie Bevela

Wim van Eijk verkocht in 1976 zijn schildersbedrijf en opende aan de Bemuurde Weerd in Utrecht een verfgroothandel met de naam Bevela. BEhang, VErf en LAk, dat waren de hoofdproducten. Tegenwoordig heeft Bevela 11 vestigingen, een fijnmazig distributiekanaal en voert het diverse merken. Een terugblik van de afgelopen jaren:

1976

Na de verkoop van zijn schildersbedrijf richt Wim van Eijk op 52-jarige leeftijd, samen met zijn zoon Sjaak, verfgroothandel BEVELA B.V. op. BEVELA was destijds gevestigd aan de Bemuurde Weerd OZ 56a  in het centrum van Utrecht.

1987

Na 11 jaar verhuist BEVELA naar de Briljantlaan 9a te Utrecht. Een modern en efficiënt pand, waardoor de groei een extra impuls kreeg.

1989

Als Wim van Eijk plotseling komt te overlijden, nemen zonen Sjaak en Lex van Eijk de zaak over.

1993

Bevela neemt het servicecentrum van Brink/ Molyn over aan de Coloradodreef 7 te Utrecht. Hierdoor ontstaan er 2 verkooppunten van BEVELA in Utrecht.

1996

Het pand aan de Briljantlaan wordt na een grondige verbouwing heropend en tegelijk wordt het 20- jarig bestaan gevierd. De vestiging aan de Coloradodreef wordt na deze verbouwing geïntegreerd op de Briljantlaan.

1997

De activiteiten van ‘Van Schendelen Verf’ te Hilversum en van ‘Wevema’ te Woerden worden overgenomen door BEVELA. Vanaf dit moment opereert BEVELA met 3 vestigingen in de regio en start hiermee een fijnmazige distributie.

2001

BEVELA opent haar deuren in Amersfoort aan de Spaceshuttle 8c.

2007

BEVELA neemt KDS Coatings in Alphen aan den Rijn over en opent haar deuren aan de Jac P. Thijsseweg 8.

2008

Ondanks moeilijke marktomstandigheden rondom 2008 opent Bevela haar deuren in Almere aan de Monitorweg 20.

2009

BEVELA koopt zich in als eerste Nederlandse verfgroothandel bij de inkoopcoöperatie Copagro in België. Copagro maakt onderdeel uit van Euro Espace Color; ‘the leading European group of independent distributors of paint and decoration’. Het blijven roerige tijden in verfland. Met de participatie in Copagro wordt de marktpositie van BEVELA verstevigd.

2010

BEVELA opent haar deuren aan de Einsteinstraat 48 in Veenendaal. Datzelfde jaar wordt de tweede vestiging in Utrecht een feit aan de Niels Bohrweg 171, de nieuwe vestiging wordt tevens de hoofdvestiging en distributiecentrum.

2011

Na roerige tijden in 2008-2010 begint de markt weer aan te trekken. De derde generatie maakt begin 2011 zijn entree, zoon van Lex, Dennis van Eijk krijgt zijn aanstelling als adjunct directeur.

2013

Bevela neemt de vestigingen Amsterdam en Hoofddorp over van de firma Novegro. Novegro was tot dan toe  100% dochter van Sikkens Verkoop met het vrije verfmerk Trimetal als hoofd merk. Hiermee heeft BEVELA haar 9e (Amsterdam) en 10e vestiging (Hoofddorp) geopend en rolt verder de provincie Noord-Holland binnen.

2014

BEVELA verhuisd na een flinke verbouwing  van Hoofddorp naar de Mollerusweg 26, op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem.

2015

BEVELA verhuist twee vestigingen in 2015. In Utrecht vertrekt BEVELA van de Briljantlaan, dit huurpand krijgt een nieuwe bestemming, naar Rotsoord een kleine 200 meter verderop. In Almere wordt na een zoektocht naar een groter pand verhuisd naar de Neonweg 190.

2016

BEVELA wordt in 2016 deel van de Van Eijk Groep. Hiermee wordt de positie in Midden- en West-Nederland verder versterkt.

BEVELA Hilversum verhuist naar een beter bereikbaar pand aan de Westkant van Hilversum aan de Verlengde Zuiderloswal 5. En in 2016 wordt ook het 40-jarig jubileum gevierd met een groot feest in de Fabrique in Utrecht.

2017

Om de groei in Noord-Holland te stimuleren wordt op 20 februari een vestiging in Volendam geopend. In het schilderwalhalla van de lage landen vestigt BEVELA zich op de Parallelweg 20.

2019

Op 6 februari verhuist de vestiging in Amsterdam naar een pand van een kleine 400 m2, een ruimte die beter past bij de beoogde groei in de regio Noord-Holland.

Op 25 maart verhuist de vestiging in Alphen aan den Rijn. Er worden een Sikkens Center Van Eijk, BEVELA en Paint Center vestiging geïntegreerd op twee nieuwe locaties aan de H. Kamerlingh Onnesweg.

2020

Ondanks de memorabele ‘Corona-virus-periode’ begin 2020 betrekt BEVELA op 25 mei de nieuwe hoofdvestiging. Aan de andere kant van de A2, op een mooie zichtlocatie, wordt flink vooruit gegaan op magazijn-, logistiek-, kantoor- en opleidingsruimtes. Bovendien is de nieuwe hoofdvestiging de eerste die gaat werken met de nieuwe en meer overzichtelijker retailformule. Hiermee sluit de huisvesting weer aan bij de eigen ambities en die van de overkoepelende Van Eijk Groep.

2021

Om de klanten nog beter van dienst te zijn verhuist BEVELA Haarlem een aantal straten naar een groter pand aan de Küppersweg 87a in de Waarderpolder. Dit pand wordt gedeeld met de nieuwe Sikkens Center Van Eijk-vestiging Haarlem Oost, ook onderdeel van de Van Eijk Groep.

2022

Omdat de pas enkele jaren oude hoofdvestiging in Utrecht nu al uit zijn voegen barst, wordt de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van het magazijn. Het vloeroppervlak wordt hiermee meer dan verdubbeld.

2023

BEVELA Amersfoort heropent in januari de deuren. De vestiging is na Utrecht-West, Haarlem, Woerden, Amsterdam en Alphen aan den Rijn verbouwd naar de nieuwe retailformule en klaar voor de komende jaren.

zelfde blik, andere visie

zelfde blik, andere visie