Akoestische coatings en beplatingen...
hoe zit dat precies?

25 januari 2021

Met name in grotere ruimtes kan een vervelende galm of echo een probleem zijn, dit geeft een ongezellige sfeer. Ook kan er behoefte zijn aan extra demping van geluid bij geluidsoverlast door bijvoorbeeld muziek of bedrijfsgeluiden.  

Om het akoestische klimaat te verbeteren zijn er meerdere mogelijkheden. Verfgroothandel Bevela adviseert en levert akoestische coatings, pleisters en beplatingen voor diverse toepassingen en ondergronden. Hieronder in het kort een overzicht van de mogelijkheden:

  • Geluiddempend pleisterwerk; kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht, vaak zijn hier meerdere structuren en diktes mogelijk.
  • Akoestisch spuitwerk; kan eveneens in verschillende groftes en structuren worden aangebracht. De producten zijn veelal duurzaam en condensatie regulerend.
  • Geluidsabsorberende beplatingen; worden vaak toegepast in kelders en parkeergarages. Toepasbaar op vele ondergronden en daarnaast ook verkrijgbaar in brandveiligheidsklasse 1.

Bij bovenstaande producten is ook sprake van een thermisch isolerende werking. Kortom, er valt veel te vertellen over akoestische coatings en beplatingen.

Wil je meer informatie over akoestische coatings en beplatingen, of kunnen we je helpen met een advies op maat? Neem dan even contact op met één van onze vestigingen of accountmanagers. 

zelfde blik, andere visie