Di isocyanaten

Veilig werken met di-isocyanaten

22 mei 2023

Verplichte theoretische opleiding voor professionele schilders vóór 24 augustus 2023

Als professional weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om veilig te werken, en daar helpen wij je graag bij. Om allergische reacties te voorkomen en het aantal beroepsastma’s in Europa te verminderen, heeft de Europese Unie een restrictie i.v.m. het gebruik van di-isocyanaten opgelegd. Wij informeren je zodoende graag over nieuwe wetgeving omtrent di-isocyanaten en de bijhorende verplichting voor de professionele schilder.

Wanneer jij als professionele gebruiker werkt met producten die meer dan 0,1% di-isocyanaten bevatten (zie achterzijde etiket), ben je verplicht om vóór 24 augustus 2023 een online (theoretische) opleiding omtrent het veilig werken met di-isocyanaten te volgen.

Voor Trimetal gaat dit specifiek om het product Trimetal Silvatane PU Acryl Prestige Mat of Satin.

Meld je direct aan voor de online opleiding. Kies hierbij voor het filter “Coatings” in Applications Sectors. Voor gebruik met kwast of roller kies je training 023. Bij een andere toepassing, kan een geschikte opleiding uitgekozen worden op het digitaal trainingsplatform. 

De trainingen duren ongeveer 40 minuten en kosten € 5 per persoon. Na afloop krijg je een quiz, als je 8 van de 10 vragen goed hebt beantwoord ontvang je een certificaat op naam die 5 jaar geldig is. Dit certificaat kan tijdens een arbeidsinspectie opgevraagd worden. Na vijf jaar dient de opleiding opnieuw te worden gevolgd. 

Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

zelfde blik, andere visie