Nieuw: Wijzonol BIOseries

8 februari 2021

De Koninklijke Van Wijhe Verf introduceert de verbeterde Wijzotex Exta Mat, waarbij het gehalte biobased grondstoffen is verdubbeld naar meer dan 40%. Dit is de eerste premium watergedragen muurverf met zo’n hoog percentage biobased . Een enorme prestatie. Hiermee laat Van Wijhe zien dat je duurzamer kunt zijn, zonder verlies van kwaliteit.

De prestaties van elke verf zijn afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte bindmiddel. Wijzonol heeft een innovatieve bindmiddeltechnologie ontwikkeld op basis van plantaardige oliën die het mogelijk maakt om de meer traditionele bindmiddelen te vervangen. In tegenstelling tot fossiele grondstoffen is plantaardige olie een hernieuwbare grondstof. Gewonnen uit bijvoorbeeld zonnebloemen, mais en olijven, worden deze plantaardige oliën in eerste instantie gebruikt in de voedingsindustrie. Deze worden vervolgens teruggewonnen en gerecycled voor gebruik in het bindmiddel - wat betekent dat er geen extra landbouwgrond wordt gebruikt en geen verstoring van de voedselketen plaatsvindt.

BioBased-achtig goede kwaliteit
De Wijzotex ExtraMat is biobased-achtig goed. De biobased muurverf is kwalitatief hoogwaardig en biedt het beste eindresultaat voor de schilder. De Wijzotex Extra Mat valt nu in de categorie 40 – 60% biobased grondstoffen. Dit is de eerste watergedragen muurverf met een combinatie van hoogwaardige kwaliteit en een hoog percentage biobased grondstoffen.

Kenmerken van de Wijzotex Extra Mat zijn:

  • Baan- en aanzetvrij
  • Goede dekkracht
  • Schrobvastheidsklasse 1

Deze muurverf geschikt voor iedere applicatie. 

Meer informatie over de Wijzonol BIOseries vind je hier. 

zelfde blik, andere visie